Kære beer-lovers, ølentusiaster og ikke mindst tidligere/nuværende og fremtidige BW-kunder.

Efter 16 års ølbutiksdrift blev jeg af helbredsmæssige grunde – 3 dobbelt diskusprolaps og mislykket knæoperation – tvunget til at lukke butikken BarleyWine (BW).

BW vil dog fortsat være en del af det danske ’beercirkus’ i form af ølsmagninger, erhvervssalg og lejlighedsvise lagersalg.

Men denne noget smallere vifte giver mig betragteligt større plads til blogindlæg i Filipe’s Hjørne uden at risikere kritik for dobbeltmoral eller geschäftigkeit.

Vi nærmer os Julen, som i den postkristelige tid mest handler om julefrokost, juleandesteg og ikke mindst julesnaps & juleøl til de store – og julegaver til de små

En af mine tidl. konkurrenter har mailet ud, at de har over 100 juleøl på lager – vi toppede i BW for 5-6 år siden med over 70 (nok markedsudstrækning dengang).,

Det blev for os et kæmpeflop, for ingen af vores kunder kunne rumme det; et ekstremt eksempel var Hornbeer med 7 forskellige juleøl: efter 10 minutters intensiv forklaring på, hvad forskellene var, købte kunden et par flasker. Derimod tog det 30 sek. at sælge fra én producent, som kun havde én juleøl.

En detailhandel kan ikke leve af demonstration & oplysning; kun af salg. Så du kan selv gætte, hvorfor vi skar af i bredden i de næstfølgende år til under det halve.

«