Læste for nylig  interview med den californiske restauratør, kok og projektmager Alice Waters, også kaldt slow food-dronningen. Slow food bevægelsen blev startet i Italien i 1986 som et forsvar mod fødevareindustriens ekspansion og fast food-kædernes udbredelse og stigende dominans. Altså parallelt med, at de amerikanske ‘craftbeer breweries’ for alvor blev en del af US-ølmarkedet, og som også blev kimen til den række af øl-evolutioner, der siden hen har sat sit præg på tidens ølmarked. Såvel slow-food som craft-brewing har givet millioner af mennesker – primært i de vestlige kulturlande – et alternativ til alle de kedelige, E-nr. befængte produkter, som alene er fremstillet m.h.p. ‘just eat / just drink. Don’t think about it!’

Hvad sagde dronningen?

‘Jeg vil bringe folk tilbage til deres sanser. For når sanserne bliver vækket, da åbner det sindet. Sanserne er stier til sindet. Når sanserne er finindstillede, kan vi høre bedre, se bedre, smage med større forfinelse, og det bringer én til at sætte større pris på den omkringliggende verden.’

« »