Dear all fellows of drinking beer & wine.

Nu spammer jeg jer ikke ligefrem med salgsgas og underlødige småhistorier med samme formål: Køb!

Er faldet over en erfaringsfortælling fra en af de første apostle i den amerikanske mikroøl-kirke, Jim Koch – manden, der gjorde brandet Samuel Adams til den største isbryder i det ‘tilfrosne pis’ af US-lagers.

Jim giver videre til os andre en erfaring, han over årene som brygger har gjort: Slug en teskefuld af aktivt, tørt gær før enhver øl, du vil drikke. Som han forklarer det, producerer (øl)gæren flere enzymer kendt under betegnelsen ‘alcohol dehydrogenases’ (ADHs), som kan nedbryde alkoholmolekyler ned til deres substanser carbon, hydrogen og oxygen lige før, vores lever skal gøre det samme.

Så indtager du en skefuld af gæren, før du drikker, vil gæren skabe nogle forhold i din mave, som nedbryder alkoholen, før den når dine blodbaner og din hjerne. Den virker hos Jim, og jeg selv vil prøve metoden så hurtigt, jeg kan.

Men inden vi evt. vil kunne vende tilbage til de gl. promillegrænser på 1,2/1,5, skal vi nok have Sundhedsforstyrrelsen på banen med en storstilet undersøgelse på tværs af køn, alder, BMI m.v. Hvis vi ikke tror på upartiskhed  hos væsnet, skal undersøgelsen nok være international og hængt op på nogen, der hverken lever af regeludformning, tørgærproduktion eller andre eksistentielle interesser.

Jeg melder mig i hvert fald frivilligt som forsøgsperson.

 

Jan Filipe, BarleyWine

« »